welkom

 

Hotel Brasserie Anna van Chiel in het hart van Vlissingen 
op loopafstand van het strand.

Vlissingen, stad aan zee, bruisend als de branding. Een stoere ongepolijste havenstad met een prachtige boulevard en bedrijvige scheepvaart. Hier eindigen de snelweg en de spoorrails, maar begint een wereld van ontspanning en frisse energie. Kortom een plek om te genieten!

Het karaktervolle en bruisende van Vlissingen is het uitgangspunt voor 
Anna van Chiel.  

In onze brasserie serveren wij lekkere drankjes  en heerlijk en eerlijk eten. 
U kunt bij ons ontbijten, lunchen, dineren en uiteraard gezellig borrelen. In een ontspannen sfeer genieten op ons terras of in de gezelligste huiskamer van de binnenstad.

Onze hotelkamers zijn ruim, licht, uitgerust met luxe kingsize boxspringbedden en van alle gemakken voorzien. Vanuit het hotel is het heerlijk wandelen door de oude binnenstad naar de boulevard  en het strand.  Ook is Anna van Chiel de perfecte uitvalsbasis om ons mooie Walcheren te ontdekken.

Wie is Anna van Chiel


Anna was de grote liefde van Michiel de Ruyter. 
Anna en Chiel houden heel veel van elkaar, ze zijn een waar liefdes paar. Hij schrijft haar talrijke brieven als hij op zee is. Ze zwaait hem uit als hij uitvaart, en wacht hem op bij terugkomst.

Ze zorgt voor de inkoop van eten en drinken voor het schip van haar man: de victualiën. Dat is een erg belangrijke taak, want een schip als De Zeven Provinciën heeft wel 500 mensen aan boord en de reizen duren maanden. Bovendien behartigt Anna zijn zaken als hij op zee is.
 Zij houdt toezicht op de financiën. Ze betaalt het loon van het scheepspersoneel uit aan de achtergebleven families. Ook stuurt zij haar man het geld dat hij nodig heeft en zorgt zij voor de verkoop van spullen die hij meebrengt van verre reizen. 
Dankzij de onvoorwaardelijke liefde en steun van Anna schreef Chiel onze landsgeschiedenis.

Zo blijkt maar weer….
 Naast iedere succesvolle man staat een sterke vrouw. 

Vandaar ons eerbetoon aan Anna en met haar aan iedere vrouw  ♥


Wij laten die liefde tussen Anna en Chiel herleven, hier op de Kleine Markt. Geniet met ons van het leven en de liefde!!